In de gemeente van Christus gaat het vaak over ‘grote dingen’, hoge idealen en verlangens naar vernieuwing. Dromen over wat komen gaat of hoe het zou moeten zijn, lijkt soms makkelijker dan het concreet maken. Andersom kan trouwens ook. Dan gaan we zo op in de concrete, tastbare dingen, dat we de verbinding met het hogere zo maar uit het oog verliezen.

Maak jullie verlangen praktisch

In het koninkrijk van God is het geestelijke praktisch en het praktische geestelijk. Ze zijn allebei nodig en gaan hand in hand. Zo makkelijk is het. Zo moeilijk is het.

Doe samen een project

Met het project Van verlangen naar actie heb je een route in handen, die jullie als raad (of commissie) helpt om de aandacht te richten op een onderwerp dat belangrijk is en te groot om zomaar snel concreet te maken. Gedurende vier weken zijn er drie terugkerende elementen:

• dagelijks leesrooster met verwerkingsvragen
  • één opdracht
  • één gezamenlijk moment

In de week na afloop van het project bevestigen jullie de uitkomsten van het project in een besluit. Of te wel: je gaat doen, wat jullie hebben ontvangen door bezinning, inspiratie en ontmoeting.

Vier = één

Na een periode van vier weken, ben je samen in staat om een besluit te nemen waar iedereen zich in kan vinden.

Wat kost het?

De digitale versie van werkboek is gratis voor NGK gemeenten. Voor een papieren versie van het werkboek brengen we € 10,- per stuk in rekening (excl. verzendkosten). De kosten voor de begeleiding is gratis voor NGK gemeenten.

Bij niet NGK gemeenten brengen we wel kosten in rekening. (zie voorbeeldberekening in de informatiegids)

Interesse?

Vul je gegevens hieronder in en ontvang de informatiegids.

Lees hier hoe wij met jouw gegevens omgaan.