De profeet Joel zei dat er een tijd zou komen waarin zonen en dochters profeteren en ouderen zullen dromen. “Die tijd is nu“, zei Petrus nadat de heilige Geest was uitgestort. Later zal Paulus schrijven dat we een geest van kracht, liefde en bezonnenheid hebben ontvangen. Dit zegt hij tegen Timoteüs die hij aanspoort om het vuur brandende te houden.

Het vuur brandend houden….. Dat is altijd een uitdaging. Anders zou Paulus dat niet gezegd hebben. Dat is zeker ook een uitdaging in deze tijd die gekenmerkt is door allerlei beperkingen. Tegelijk geeft deze tijd ook ruimte voor rust en bezinning. Op verzoek gaat het gemeenteopbouw project Van Pasen naar Pinksteren dan verder. Dit keer onder een nieuwe naam “Profeten en dromers. Het verlangen is hetzelfde: met aandacht nadenken over Gods woord en de richting die de Geest ons wijst. De opzet is eenvoudig:

• dagelijks (muv zondag) een kort bijbelgedeelte
  • wekelijkse verwerkingsvragen

Profeten en dromers is te gebruiken als gemeenteopbouw project, voor de persoonlijke stille tijd, aan de (gezins) tafel.

Download eerder verschenen weekbrieven in deze serie

Tot en met de week van 5 juli verschijnt elke donderdag een nieuwe weekbrief. Meld je hiervoor aan en je krijgt deze automatisch toegestuurd. Zo mis je niets.

Lees hier hoe wij met jouw gegevens omgaan.