De jonge oudere, Pieter de Weerdt is haast onvermoeibaar betrokken op zijn omgeving. Altijd weer zoekt hij mogelijkheden om iets te bereiken om samen ‘meer kerk te zijn.’ Soms worden mensen een beetje moe van hem. Maar hij wil blijven leren. In de 16e aflevering van Dit doet God! ga ik met hem in gesprek over zijn motivatie. Waar komt die vandaan?

Pieter heeft altijd al iets gehad met de kwetsbare medemens. Als kind heeft hij genoeg gezien om te weten dat genoeg om van te leven geen vanzelfsprekendheid is.

Vele jaren later verlaat hij Zeeland om te gaan werken de hulpdienst van verzekeraar Centraal Beheer. Zijn collega-directeur vraagt hem zijn geloof aan de kapstok te hangen.

In deze aflevering kijk ik ook nog even kort met Derk Jan Poel terug op de vorige. Waarom zou je samenwerken met andere kerken? Derk Jan geeft drie redenen. De eerste hoor je hier:

De muziek in deze aflevering is van Paul Field – The Angel’s Work