Wie verantwoordelijkheden draagt in de gemeente, loopt onherroepelijk vast als er te weinig persoonlijke groei is. Als je meer moet geven, dan je hebt ontvangen, raak je in verwarring. En jouw omgeving met jou. Ontdek hoe gebed, stilte en de ontmoeting met elkaar je nieuwe focus en perspectieven kunnen geven.

Samen met andere werkers in de kerk leef je ongeveer 72 uur mee in het ritme van de broeders van Abdij Koningshoeven (vlakbij Tilburg). Met elkaar dompelen ons onder in het dagritme en de gebedsgetijden met de broeders.

Daar omheen hebben we ons programma dat bestaat uit persoonlijke bezinning, gesprekken in kleine groepen of tweetallen, maar ook momenten van rust en ontspanning.

Wat doen we?

• De rode draad in ons programma is de vraag hoe je een goede geestelijk leider/dienaar kunt zijn en blijven
  • Ieder is persoonlijk verantwoordelijk voor het vinden van nieuwe perspectieven en daarmee het eigen proces. Tegelijk zijn we er ook om elkaar hierin te helpen.

Het programma is zo ingericht dat we alle getijden mee kunnen maken. Dit wordt door de broeders zeer gewaardeerd.

Voor wie?

Deze retraite is voor alle (betaalde of vrijwillige) werkers in de kerk.

Praktische gegevens

• Nieuwe data in 2020 volgen spoedig. Interesse? Stuur een e-mail
    • Op dinsdag arriveren tussen 15:30u en 16:30
    • Op vrijdag vertrek rond 13:00u (na de lunch )
  • Zelf meenemen (op verzoek van broeders):
    • Lakenpakket
    • Handdoeken
  • Kosten: € 165,- p.p.
    • Er is een beperkt aantal enkele kamers met eigen douch/toilet (meerkosten: € 15,-)
    • toeslag voor niet-NGK werkers: € 22,50
  • M.b.t. het eten
    • Er wordt mild vegetarisch gekookt (geen vlees, wel vis en/of ei)
    • Mogelijke aanpassing op het dieet (meerkosten: € 20)
      • Zoutloos
      • Zonder vis
      • Gluten vrij

Stuur een e-mail naar info@kerkenradensteunpunt.nl of bel 085 – 1045 111.

Reacties

Afgelopen vrijdagmiddag 29 november 2019 teruggekomen van een bijzondere week in het klooster. Eerst wat onwennig, maar al snel waren we (3 mannen en een vrouw) een team van aanbidding. Heel bijzonder om samen met de broeders monniken zo dicht bij God te mogen zijn. In stilte HEM ontmoeten. In stilte alleen op je kamer met het Woord van God bezig zijn. Samen met z’n vieren elke dag een hoofdstuk uit Gods Woord met elkaar ‘doorleven’. In de middag in tweetallen met elkaar in de natuur wandelen. Het geeft rust in de hectische wereld. Deze midweek vraagt om herhaling.

Beantwoorden