Op 12 maart 2020 besloot de overheid dat bijeenkomsten van meer dan 100 personen niet meer waren toegestaan. In hoog tempo volgden nieuwe maatregelen elkaar op. We zitten al weken in een intelligente lockdown. “De kerk kan nu niet relevant zijn als groep want we zijn overal verspreid en geïsoleerd.” zei Kevin Buch tegen mij. Ik sprak hem voor de podcast Dit doet God. Volgens Kevin is de kerk relevant door elke eenheid van de kerk. “We zitten in deze tijd van Corona. Je kan daar gefrusteerd om blijven, maar dat is niet de manier waarop we er mee om moeten gaan.”

Luister hieronder naar het gesprek dat ik met Kevin Buch had.

“Focus steeds op je roeping, zegt Kevin Buch. “Waar roept God ons toe op om nu te doen? Die vraag moeten we elkaar en ieder persoonlijk stellen. Dat is niet alleen een vraag voor zendelingen, dat is een vraag die we allemaal moeten beantwoorden.”

Volgens Kevin zijn er in ieder geval twee vragen die om een antwoord vragen:

1. Waar leggen we nu onze focus? Is dat op de offers die we nu moeten brengen of de opdracht die God ons geeft?
  2. Wat is de opdracht die God ons nu geeft eigenlijk? Waar ligt onze roeping?

We hebben niet gevraagd om de situatie waarin we nu zitten. En juist daarom is het wel nodig dat we ervan leren.

Antwoorden vinden

Wat mij in de afgelopen tijd getroffen heeft in het lezen en herlezen van het Paasevangelie is dat Jezus Pasen en Pinksteren aan elkaar verbindt. Hij wenst de discipelen vrede, geeft ze zijn Geest, opent hun verstand voor het begrijpen van de Schriften en zendt hen erop uit. Of te wel: we hebben de Geest en het woord van God nodig om verder te leren kijken, voorbij onze beslommeringen, offers en ongemakken en goede intenties en samen steeds te doen waar God bewogen over is.

De vragen die Kevin Buch oproept, verdienen een antwoord dat geboren wordt in rust en bezinning. Met een dagelijks bijbelleesrooster helpt het Kerkenraden Steunpunt om samen te vieren wat Jezus heeft gedaan en doet door ons. De opzet is eenvoudig en te gebruiken in bijbelstudiegroepen, kringen en gezinnen en kerkenraden. Iedere dag (m.u.v. de zondag) een kort bijbelgedeelte om te lezen en een paar vragen om hierover na te denken.

Alle weekbrieven zijn hier te downloaden. Vul onderstaande formulier in en ontvang elke donderdag een nieuwe weekbrief.

Lees hier hoe wij met jouw gegevens omgaan.