Nog niet zolang geleden groeide haar interesse in het geloof. Midden in coronatijd zocht ze contact met een kerk en tot haar verrassing werd ze hartelijk ontvangen. Wat heeft Jasmine tot op heden van God begrepen?

‘God is er altijd’, zegt Jasmine. ‘Dat voel je gewoon.’ Maar hoe ze dat weet, is nog niet zo makkelijk uit te leggen. Als ik het vergelijk met een verliefdheid geeft ze mij gelijk. Toch durft ze het ook aan om te zeggen dat het soms is alsof ‘God haar een enorme schop onder de kont geeft’. Geloof en discipline horen wel een beetje bij elkaar vindt ze.

Jasmine heeft zich altijd al anders gevoeld tussen de mensen met wie ze optrok. Dat gaf een soort eenzaamheid. Toen ze God leerde kennen ontdekte ze dat Hij er altijd is. En dat Hij altijd naar haar luistert en bij haar is.

Jasmine: Hierom ga ik naar de kerk

Met haar ouders over geloof of de kerk praten is lastig. Dat vindt Jasmine dan ook moeilijk. Meestal blijft het erbij of ze het leuk heeft gehad. Ze denkt dat haar ouders bang zijn dat ze verandert in iemand die ze eerder niet was. Ze hoopt dat haar ouders zien dat ze gelukkiger is nu ze gelooft en naar de kerk gaat.

In deze aflevering spreek ik ook met collega Paul Smit. Hij vertelt hoe je er als kerk voor kunt zorgen dat iemand zich welkom weet als die zomaar komt aanwaaien. ‘Het belangrijkste is dat je aansluit bij de ander en de belevingswereld’, zegt Paul. Dat is ook wat Ellen van Heek zegt. Elke zondagavond trekt zij samen met anderen op om de jongeren te helpen in het vinden van antwoorden. Ellen: ‘Ik heb natuurlijk niet alle antwoorden.’

Beluister het hele gesprek met Jasmine, Paul en Ellen:

De muziek in deze aflevering is van Martin Brand – Jezus nooit gezien en Crystal Lewis – I’d rather have Jesus.