God komt in het gewone is een project om met de hele gemeente te ontdekken hoe je God kunt zien in het gewone van het Kerstverhaal, in de spiritualiteit van de Psalmen en in je eigen dagelijks leven. Zo wordt het Kerstfeest geen vlucht uit de realiteit, geen sfeervolle illusie, maar een realiteit in het leven van elke dag!

Het gemeenteproject is te gebruiken in de vier Adventsweken en op het Kerstfeest. We bieden daarvoor:

• Suggesties voor vijf diensten (4 Adventszondagen en Kerst)
  • Programma’s voor kinderwerk (die aansluiten op de diensten)
  • Handreikingen voor dagelijkse of wekelijkse vespers
  • Rooster voor persoonlijke stille tijd (aansluitend bij het thema van de week)
  • Programma voor een workshop Slow reading (geschikt voor kringen, jongerengroepen of een gemeenteavond)
  • Draaiboek voor een mini-Kerstmusical (voor kinderen en eventueel ook volwassenen)

Natuurlijk kun je zelf kiezen welke onderdelen hiervan je wel of niet gebruikt en hoe je ze inzet. De programma’s voor kinderwerk bijvoorbeeld kun je gebruiken voor de kindernevendienst, maar ook voor de kinderclub. Je kunt dagelijkse of wekelijkse vespers organiseren in je eigen kerkgebouw of dit door mensen thuis zelf laten doen. Zo pas je het aanbod aan jullie wensen en situatie aan.

Waar vind ik alle materialen?

Op de site Leren in de kerk zijn alle materialen te bekijken en bestellen. Hiervoor is een account nodig die je via de winkel aanmaakt.

Rooster voor persoonlijke stille tijd (gratis)

Het rooster voor persoonlijke stille tijd bieden we gratis aan. Vul je gegevens hieronder in en je krijgt het automatisch toegestuurd. We sturen je twee keer een mail: één keer met de het stille tijd rooster en één keer om te vragen wat je er van vond.

Lees hier hoe wij met jouw gegevens omgaan.