Dit moet je lezen!

Soms lees je een boek dat je raakt en zeg je tegen een ander: "Dit moet jij ook eens lezen!"

Dat vinden wij van deze boeken.

Een kerk die verrast

Een vlot geschreven boek met diepgang. Je moet het zeker lezen als je ernaar verlangt om een meer evangeliserende gemeente te zijn.

Hoe kun je een evangeliserende gemeente zijn? Wat is dat trouwens? En hoe betrek je met mensen die eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd zijn? Het antwoord van Tomlin is even eenvoudig als verrassend: Maak geen onderscheid tussen binnen en buiten. Richt je op verlangen.

Als God renoveert

James Mallon beschrijft hoe hij als parochiepriester nieuwe inspiratie vond in de opdracht van Matteüs 28. Mallon vertelt met veel voorbeelden hoe je van onderhoud naar bloei kunt komen als gemeente.

En voor wie denkt het in parochies anders werkt dan in protestantse gemeenten, zal ontdekken dat er veel meer overeenkomsten zijn.

Voor wie interesse heeft in podcasts en ander steudiemateriaal, Mallon werkt vanuit de organisatie Divine Renovation. Let wel, het is Engelstalig.

Oefenruimte

Wat betekent het om Christus te volgen? Hoe doe je dat samen? Dit zijn twee belangrijke vragen waarop Sake Stoppels een antwoord geeft.

Het is een uitdagend boek dat je aan het denken zet. Het is goed onderbouwd en praktisch tegelijk.

Van geslacht op geslacht

Als je wel van een uitdaging houdt en eindelijk wel eens wil weten hoe mensen elkaar beïnvloeden, is dit boek een absolute aanrader. Het leest niet makkelijk, maar daar staat een mooie tegenover: inzicht in wetmatigheden tussen mensen die samen leven in gezin of gemeente.

De rabbi Edwin Friedman (1932-1996) beschrijft gedegen, precies en met voorbeelden uit zijn eigen praktijk over systeemprocessen in kerk en synagoge.

Preken voor paarden

Geef dit boek aan je predikant als je ondernemer bent. Maar lees het zelf ook maar even.

Als je als predikant wilt leren 'vrienden te maken' met ondernemende types in je gemeente, kan dit boek je echt helpen.

Kent Humphreys (1946-2013) was een ondernemer 'pur sang', directeur van een internationale organisatie van christen-ondernemers èn actief betrokken bij zijn eigen gemeente.

Als je het boek niet in de boekhandel kunt vinden, laat het ons dan weten. We hebben connecties met de uitgevers.