In samenwerking met onze andere steunpunten, verwijzen we je graag door naar ons gezamenlijke Corona dossier.

De ontwikkelingen m.b.t. het Coronavirus (COVID-19) dwingen ons na te denken over de gevolgen hiervan voor de kerken en alle activiteiten in en vanuit de kerken. Naar aanleiding hiervan is contact geweest met onze collega’s van het Steunpunt Kerkenwerk, Diaconaal Steunpunt en het Dienstencentrum van de Protestantse kerk. Laatstgenoemde heeft contact gehad met de RIVM. Op de sites van deze organisaties is ook de nodige (extra) informatie te vinden, zie de volgende links: Steunpunt Kerkenwerk, Diaconaal Steunpunt, Dienstencentrum PKN

Wat te doen?

1. Houd de berichtgeving van de Rijksoverheid, RIVM en/of GGD in de gaten.
  2. Combineer het gebruik van gezond verstand met een oprecht gebed om wijsheid in het opvolgen van de richtlijnen (of opdrachten) van de overheid.
  3. Spreek met elkaar over het voorkomen van besmetting.
  4. Stem eventuele maatregelen die je neemt af op de richtlijnen die deskundigen geven.
  5. Bevraag elkaar eerlijk of het (tijdelijk) opgeven van gebruiken en gewoonten (zoals het geven van een handdruk) tot de mogelijkheden behoort, of juist niet. En waarom wel/niet.
  6. Denk met elkaar na hoe je de samenleving kunt dienen. Welke kwetsbare groepen zijn er in de kerk maar ook daarbuiten? Breng in kaart welke behoeften zij hebben en probeer daar (evt. in overleg met de overheid en andere kerken) in te voorzien.

Het is onmogelijk op alle vragen en overwegingen een antwoord te geven. Daarom beperken we ons tot het doorverwijzen naar relevantie informatie.

Informatieve websites – algemeen

Informatieve websites – gemeenteleven

Heb je andere websites gevonden met geschikte informatie? Geef dit dan door.

Deel ervaringen

Laat hieronder eventueel een bericht achter om andere kerken te vertellen wat jullie doen of hebben gedaan.