Wat komt er nu naar boven en wat blijft er ondergesneeuwd? Wat zijn de onderdrukte stemmen? Welke perspectieven klinken niet meer?

Juist nu is het de tijd voor…….. Deze oproep wordt op vele manieren en met verschillende argumenten en inhouden gedaan. Zo ook door Jos de Kock, rector en hoogleraar Praktische Theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. Ik sprak hem naar aanleiding van zijn artikel in het Nederlands Dagblad van 18 april 2020. Daarin stelt Jos dat kerken juist nu aarzelend moeten zijn.

Lees ze hier:

Ik ga hierover met hem in gesprek.

Geloven, je kunt het niet zomaar even vastpakken. We zien het aan het resultaat, of we nemen het aan omdat iemand het zegt.

Jos de Kock

Deel 1

De muziek in deze aflevering is van Keith & Kristyn Getty – Speak, O Lord.

Ik hoorde mij zeggen: “Het eerlijke antwoord is dat ik het niet weet.” En met dat ik verder ging, deed ik toch een poging om te doen alsof ik het wist.

Jos de Kock

Deel 2

In deze aflevering verwijs ik naar het project Van verlangen naar Actie.

De muziek in deze aflevering is van Keith & Kristyn Getty – Holy Spirit, Living Breath of God