De bedoeling was dat Jos Douma in Veenendaal een cursus zou geven. Hij rekende op ongeveer 50 personen. De cursus kon niet doorgaan vanwege de maatregelen die de overheid had getroffen. Hij besloot de cursus online aan te bieden. Het effect verraste hem.

In de periode tussen Pasen en Pinksteren deden zo’n 2.000 cursisten mee aan de de online cursus “Stil mijn ziel, wees stil“. Drie keer per week ontvingen zij een nieuwe les.

#2 De stilte leren

Dat er zoveel belangstelling is voor deze cursus van hem, ziet hij als een gemiste kans voor de kerk. Hoe verklaart hij de enorme belangstelling? Hoe leer je stilte? En wat hoopt hij dat het effect is? Voor de podcast Dit doet God! spreek ik hierover door met Jos Douma.

Het effect van deze online cursus is misschien wel groter dan alle preken die ik heb gegeven.

De muziek in deze aflevering is van Hanne de Vries – Hier bij U.

Andere afleveringen van het gesprek met Jos Douma

aflevering 1 – Geroepen naar de stilte
aflevering 3 – Nieuwe wegen (linkt werkt vanaf 20 juli 2020)